top of page
Nedvej din varebil og spar penge!

Der kan være mange penge at spare, ved at nedveje din varebil, og hos Drive-in Bilsyn har vi mange års erfaring med netop dette. 

For køretøjer registreret i Danmark mellem 2. juni 1998 og 24. april 2007, kan der foretages en såkaldt nedvejning. I denne forbindelse foretager Drive-in Bilsyn et registreringssyn på bilen, hvor nogle af bilens data ændres, således at den teknisk tilladte totalvægt ændres til under 2000 kg. Derved kan der opnås en årlig besparelse på køretøjets vægtafgift, og statens privatanvendelsesafgift vil herefter udgøre 900 kr. fremfor 5.040 kr.

Kig gerne forbi eller giv os et kald, hvis du ønsker at høre nærmere om nedvejning af køretøjer.

I nedenstående tabel kan ses eksempler på den årlige besparelse ved nedvejning:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovennævnte tal er vejledende, idet registreringsafgiften blandt andet afhænger af din bils type, sikkerhedsudstyr, brændstofforbruget i hht. EU-normen samt dens afskrivningsprocent. Derfor kan samme vurdering af bilens nuværende værdi udløse forskellige afgifter.

 

Hvor meget kan man spare om året?

På en varebil med dieselbil, der benyttes privat, kan der spares kr. 5.650 om året i afgift ved at nedveje bilen fra en totalvægt mellem 2.001 – 2.500 kg til en totalvægt på 2.000 kg eller lavere. På en benzinbil er besparelsen kr. 5.420 om året. Selv ved kombineret privat og erhvervsmæssige brug er der penge at spare.

Besparelserne udgør følgende:

Såfremt totalvægten reduceres fra over 2.500 kg til 2.000 kg er besparelsen endnu større.

Nedvejning besparelse.png
Nedvejning besparelse 2 PDF.png
bottom of page